FACE LINE

Maksima Gorkog 16, Novi Sad
Tel:
+381 21 66 19 431
+381 63 89 59 218
+381 64 96 70 156

Designed & Developed by FACE LINE

Socijalne mreže

LASERSKA EPILACIJA

trajna epilacija

Šta je laserska epilacija? Laserska epilacija je metoda trajnog uklanjanja dlačica pomoću intenzivne pulsne svetlosti. Svetlost emituje laserska sonda koja se blagim pritiskom oslanja na tretiranu regiju. Taman pigment apsorbuje svetlost i pretvara je u toplotu. Terapijsko delovanje se zasniva na termolizi (toplotnom uništavanju) folikula dlake. Tamne dlačice sadrže mnogo pigmenta i takva dlačica se jako zagreje. Nastala toplota se prenosi na zidove i dno korena dlačice koji se time sagori i prestane da funkcioše. Metoda je efikasna i za urasle dlačice. U našem salonu tretmani laserske epilacije se izvode laserom renomirane kompanije QUANTA SYSTEM (Italija).

Da li se svi tipovi kože mogu tretirati laserom?  Ne mogu se tretirati osobe sa crnom ili jako tamnom kožom. Tamna koža sadrži mnogo pigmenta i tada se i koža zagreje laserskim pulsom, a ne samo koren dlačice. Koliko je koža tamna određuje terapeut, eventualno posle probnog tretmana. Idealni pacijenti imaju svetlu kožu i tamne dlačice. Osobe koje imaju plave, riđe ili sede dlačice slabije reaguju na tretman. Njima se, kao i osobama sa tamnom kožom kao najefikasnija metoda trajne epilacije preporučuje elektroliza o kojoj možete saznati više ovde.

Koliko vremenski traje tretman?  Veličina tretirane površine utiče na dužinu trajanja tretmana. Na primer, posle izvesnih priprema tretman nausnica traje nekoliko minuta. Tretman bikini linije traje 20-30 minuta. Kada se radi o nogama i većim površinama vrši se individualna procena zavisno od toga kolika je gustina dlačica.

Na šta treba misliti pre tretmana?  Treba odustati od sunčanja. Što je koža tamnija time su uslovi za dobar rezultat lošiji. Dlačice treba ukloniti 24h pre tretmana. Tretman se ne može sprovesti ako je pacijent uklonio dlačice voskom. U slučaju uklanjanja voskom mora se dozvoliti rast dlačica u periodu od najmanje mesec dana.

Da li je dovoljan jedan tretman?  Broj tretmana je individualan jer zavisi od mnogo faktora koji se mogu utvrditi prilikom pregleda. U najvećem broju slučajeva potrebna su 3-5 tretmana. Uzrok je u tome što se pri svakom tretmanu deluje samo na dlačice koje su u anagenoj fazi rasta. Ovde možete pogledati primere protokola.

Koliko vremena treba da prođe između dva tretmana?  Po pravilu vreme između tretmana iznosi 4-8 nedelja. Uzrok je u tome što se mora čekati da koreni dlačica koji miruju postanu ponovo aktivni. Prednost je u čekanju pošto je tretman efikasniji ukoliko je više dlačica izraslo. Kod nekih osoba može se stvoriti utisak da su posle trećeg tretmana dobile iznenada više dlačica u odnosu na rezultate posle drugog tretmana. U tom slučaju se preostali pasivni koreni dlačica aktiviraju od strane tela i počinju da rastu pre nego što bi se to desilo bez tretmana. To apsolutno ne znači da metoda nije efikasna već da se brže dolazi do kraja procesa.

Koji se efekat može očekivati?  Koren dlačice se trajno oštećuje usled delovanja laserskog zraka. U slučaju da je oštećenje slabijeg intenziteta rezultat može biti taj da koren proizvodi tanju dlačicu ili dlačicu bez pigmenta, što se manje primećuje. Postoji određeni tip osoba na koje metoda ne deluje zadovoljavajuće. Kod najvećeg broja osoba svetle kože i sa tamnim dlačicama rezultat je izvanredan. Već nakon 2 tretmana trajno nestane više od 60% početne/ukupne količine dlačica. Na dlačice koje su u fazi mirovanja tretman ne utiče i te dlačice se moraju tretirati sledeći put. Rezultat može biti različit na različitičm delovima tela i može varirati u zavisnosti od starosnog doba osobe i hormonskog stanja. Koreni dlačica koji su uništeni se ne obnavljaju, ali teoretski je moguće da primarne ćelije kože stvore nove korene dlačica. Ponekad je poželjno da se na 2-3 godine obavi kontrola i eventualno ponovi jedan tretman radi održavanja postignutog stanja.

Da li je prisutan bol?  Malo. Oseća se manje nego u slučaju klasične depilacije voskom. A koliko se bol oseća zavisi od više faktora: regije na kojoj se sprovodi tretman, jačine, gustine, boje dlačica, boje kože i trenutnog psihofizičkog stanja pacijenta. Najveći broj osoba smatra da laserski pulsevi izazivaju blago peckanje, na koje se brzo naviknu.

Šta se događa nakon tretmana?  Kako se metoda zasniva na tome da se koren dlačice ošteti toplotom, nakon tretmana koža je blago crvena i lako edematozna oko folikula. Ovi simptomi su prolazni i nestaju (nekom za 15 minuta, a nekom za par sati, što takođe zavisi od tipa kože). Laserom tretirane dlačice ispadaju iz kože u periodu od 7 do 14 dana (na licu). Za druge delove tela ovaj period tzv. "čišćenja" je srazmerno duži. Pre laserskog tretmana ne smeju se koristiti preparati koji sadrže derivate A-vitaminske kiseline (retin-A), AHA kiseline, jaki vitaminski kompleksi, kao i sredstva koja iritiraju kožu. Sve to spada u fotosenzitivne preparate koji mogu dovesti do neželjene reakcije kože!

Da li je svetlost opasna?  Laserski svetlosni impulsi su jaki tako da osoba koja gleda ka mestu gde oni pogađaju kožu može biti trenutno zaslepljena. Zato i pacijent i terapeut imaju zaštitne naočare koje filtriraju intenzivnu pulsnu svetlost.

 

Detalji

TIP : Od 10min. - 120min.

CENA : Cena zavisi od površine tetirane regije. Cena epilacije nausnica iznosi 3000 din., dok cena epilacija celog tela iznosi 30 000 din. Cene svih ostaih regija istaknute su u cenovniku i odnose se na 1 tretman.

TAGOVI : Laserska Epilacija